Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Olej kujawski czy rzepakowy ?
#1
Temat taki o...
Ja aktualnie oliwa z oliwek bądź olej z ryżu (Rizi, rice bran)

[Obrazek: olej-z-ryzu-rizi-500ml.jpg]

Czego wy Panowie używacie,
co według was jest najlepsze ?
Odpowiedz
#2
Tongue 
Ja używam oleju z pestek winogron pogapiłem od M.Karmowskiego ,wcześniej rzepakowego 5L z biedy i żyje
Odpowiedz
#3
Zdecydowanie do smażenia najlepszy będzie albo smalec z gęsi super zdrowa sprawa niedoceniana albo olej kokosowy nierafinowany. To są moim zdaniem najlepsze tłuszcze. Tak olej kokosowy takze do smażenia. Jest to jeden z najzdrowszych tłuszczów na świecie.
A smalec z gęsi jest również bardzo zdrowym tłuszczem bodajże najzdrowszym z tłuszczów zwierzęcych. Zawiera ponad 2/3 nienasyconych kwasów tłuszczowych i obniża poziom złego cholesterolu LDL. Zawiera zarówno kwasy omega 3 i omega 6. Takze te dwa tłuszcze polecam najbardziej.
Odpowiedz
#4
Olli18 <-
Ja tam czasem zjem omega 3 w formie tabsa Wink
Odpowiedz
#5
Oliwa i tyle Wink
Odpowiedz
#6
do smażenia tylko i wyłącznie smalec lub kokosowy. Wszystkie roślinne nie nadają się do smażenia nawet rzepakowy.
jako uzupełnienie tłuszczy w diecie to Lniany Big Grin
Odpowiedz
#7
U mnie też zawsze oliwa z oliwek lub olej kujawski.
https://yesdent.pl/oferta/wybielanie-zebow/
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »


Podobne wątki…
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  OLEJ LNIANY taker93 9 19 880 17.12.2015, 15:39
Ostatni post: SCREAM

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości